C.I.B FI&EE MVA TLNW-14
Tuulenkaatajan Arsi-Harju
"ARSI"

 


syntynyt 4.8.2010
jämtlanninpystykorva, uros

FI KVA Tuike Salon Roci
x
FI KVA Turvankapsuttajan Vida

kasv. Juha Kemppainen
om. Anne Oikarinen & Kari Meriläinen

Jalostustietojärjestelmässä

TERVEYS:

64cm, 31kg
täysi hampaisto, leikkaava purenta
silmätarkastettu 3/12, terve
lonkat B/B, kyynärät 0/0


 

NÄYTTELYT:

Kansainvälinen Muotovalio
Suomen Muotovalio
Viron muotovalio
Tallinn Winner 2014
 

 

MUUTA:

Luonnetestattu, 191 pistettä,
laukausvarma
2x HIRV1-tulos
Ammuttu useita hirviä


 

FAKTAN LISÄKSI

Lyhyesti sanottuna, maailman viisain ja helpoin koira. Sen paremmaksi ei luonne muutu kuin mitä Arsi on. Eräs tuomari totesi kerran näyttelyarvosteluun "täydellinen herrasmies luonteeltaan", ja tämän allekirjoitan 100%. Koskaan ei ole tullut tilannetta vastaan mistä tämä mies heilahtaisi, ei koskaan. Se on elämänsä aikana matkustanut niin autolla kuin junallakin, yöpynyt hotellissa vieraiden ja tuttujen koirien kanssa, kylmällä ja kuumalla, eikä koskaan ole tarvinnut huomauttaa mistään typerästä.

Arsi elää elämäänsä meidän pihaan rakennetussa isossa ulkotarhassa yhdessä "tyttöystävänsä" Leenan kanssa. Se ilmoittaa vieraat pihaan tulijat, etenkin jos hoitolan aukioloaikojen ulkopuolella joku eksyy meille. Ruoka-aikaan pitää huolen siitä ettei jää ilman, mutta muuten hiljainen ja huomaamaton. Voisin väittää että Arsin mielestä suurimpia rikoksia mitä koira voisi tehdä, olisi käyttäytyä jollain tapaa huonosti. Osa näyttelytuomareista on pitänyt Arsia liian vahvana nykypäivän jämttiksi, mutta moni on myös ihastunut juuri siihen, mielipidekysymys. Muotovalion arvot niin Suomeen kuin Viroonkin on plakkarissa, ja tulipa Arsista meidän omista koirista ensimmäinen Kansainvälinen Muotovaliokin.

Hirvikokeissakin on muutama kerta käyty hakemassa muotovalion arvoon oikeuttavat tulokset. Arsi ei ole mikään ykköstykki kokeisiin, mutta varsinaisessa metsästyksessä se on erinomaisesti toimiva. Hakee erittäin hyvin, toimii hirvienkin kanssa rauhallisesti, niin kuin tekee kaikki muutkin asiat. Pentuna opetettu luoksetulo on sen vahvuus, sen saa pois metsästä kun haluaa. Arsi on vahva uros, kauniilla, kehutulla päällä ja erityisen helpoilla liikkeillä.

KAMERAN EDESSÄ