FI MVA JV-12 HEW-13
Love-Dane's Vieno-Irmeli
"IRMELI"

 


syntynyt 9.3.2012
apinapinseri, narttu

FI MVA Love-Dane's Uolevi-Armas
x
Love-Dane's Hevi-Tytti

kasv. Raili Rantavuoti
om. Sanni & Anne Oikarinen

Jalostustietojärjestelmässä

TERVEYS:

27cm, 5kg
alapurenta
silmätarkastettu 11/13, terve
polvet 0/0
lonkat E/E
 

NÄYTTELYT:

Suomen Muotovalio
Juniorivoittaja 2012
Helsinki Winner 2013
RYP-3, RYP-4

 

MUUTA:

harrastanut rally-TOKOa
 

FAKTAN LISÄKSI

Irmeli - meidän talon, ja omasta mielestään varmasti ihan koko universumin kuningatar. Määrää aina ja kaikesta, eikä hyväksy eitä vastaukseksi. Jo pienenä oli aikamoinen pyörremyrsky, kiusasi varsinkin kaikkia meidän silloisia isoja koiria niin että ne olivat käytännössä hätää kärsimässä pienen piraijan kanssa. Tulee kyllä erinomaisesti toimeen kaikkien vieraidenkin kanssa, osaa puhua hyvin koiraa vaikkei ehkä kaikkien mielestä niin koiramaiselta näytäkkään. Omassa laumassa luulee olevansa johtaja, vaikka todellisuudessa ihan sitä ei olekkaan. Muut hyvin antavat prinsessan elää oman napansa ympärillä ilman ristiriitoja. Koska kukaan ei ole täydellinen, Irmelin lonkat laittoivat pisteen jalostushaaveille, ja näin moni, me mukaan lukien jäimme ilman pikku-Irmeliä.

Itsetunto on kohdallaan, ego jossain tanskandoggin kokoisen koiran kohdilla noin arviolta, jos ylärajaksi riittää edes sekään.. Ruoan eteen voisi tehdä ihan mitä vain, olen varma että hakisi vaikka sen kuun taivaalta saadakseen ruokaa. Juuri siksi ajoittaisia painonhallintaongelmia ilmenee, varsinkaan kun neiti ei mielellään ulkoile yhtään tarvittua enempää, ainakaan jos on huono tai kylmä sää. Yksi poikkeus tähän on, Irmeli nimittäin on henkeen ja vereen myös tallikoira. Se puuhailee innoissaan mukana hevosten parissa, oli se keli sitten miten huono tahansa.

Näyttelyura Irmelillä on ollut täysin odotettua parempi - me ei todellakaan hankittu mitään suurta näyttelytähteä, mutta se Irmelistä vaan taisi tulla. Heti ensimmäisessä pentunäyttelyssään se voitti ryhmän, ja ensimmäistä kertaa junioriluokassa samana päivänä kun vähimmäisikä tuli täyteen, oli Irmeli juniorivoittaja ja sai SERTin, häviten vain valionartulle. Siitä lähti ura käyntiin, ja useampia ryhmäsijoituksia on ajan kuluessa neiti napsinut. Jos jonkun mieli voi olla näyttelykoiran, on se Irmeli. Se rakastaa olla kehässä, se omistaa silloin aina koko näyttelyalueen ja haluaa varmasti kaikki katseet itseensä. Myöhemmällä iällä varsinaisen näyttelyuran jälkeen se on ollut lukuisia kertoja Junior Handlerissa vierailla nuorilla esittäjillä lainassa, ja aikalailla poikkeuksetta siihen on rakastuttu.

KAMERAN EDESSÄ

  

  

  

 

    


Kesän 2013 näyttelysaldoa