JMV-14 HEW-16
Vigoroso Mimosa
"LILJA"

 


syntynyt 12.6.2013
karkeakarvainen italianajokoira, narttu

JV-11 V-11 PMJV-11 PMV-11-13 HEW-13 MV-14 Vigoroso Jeffrey
x
HEW-11 Leda Di Pompiano


kasv. Teija Viljanmaa
om. Sanni & Anne Oikarinen

Jalostustietojärjestelmässä

TERVEYS:

54cm, 20kg
täysi hampaisto
(lukuunottamatta yhtä tapaturmaisesti pudonnutta etuhammasta), leikkaava purenta
lonkat B/B
kyynärät 0/0
 

NÄYTTELYT:

Maailman Juniorivoittaja 2014
Helsinki Winner 2016

RYP-2, RYP-3, RYP-4 x3
Pääerikoisnäyttelyn BIS-3 x2

 

MUUTA:

harrastaa agilitya
ammuttu useampia jäniksiä
 

FAKTAN LISÄKSI

Lilja on yhdessä tyttärensä Kielon kanssa sellainen vauhtia ja vaarallisia tilanteita - parivaljakko. Vähän kaikenlaista aina sattuu ja tapahtuu. Liljalla on myös toinen puoli, hyvin rauhallinen ja tottelevainen, ja aina kuin ihmisen mieli. Oppii hyvin nopeasti asioita, sisäänrakennettuna on kovinkin suuri miellyttämisenhalu. Lilja ymmärtää puhetta,  sille ei tarvitse korottaa ääntään tai suuremmin kieltää juuri mistään. Toki tähänkin on poikkeus, pieni varas kytee aina Liljan sisällä välillä toteuttaen itseään pöydältä näpistämisen muodossa..

Jäniksen ajamiseen Lilja on opetellut ajanpuutteen vuoksi vasta parivuotiaana, mutta aika pian se rupesi hoksaamaan mikä on homman ajatus. Liljan saa kiinni ja luokse helposti kutsumalla, ja kovin sitkeä ajuri se ei ainakaan vielä ole, saa nähdä millaiseks se ajan myötä ja kokemusta saatuaan kehittyy.

Lilja on hyvin kaunis koira, liikkuu vaivattomasti ilman minkäänlaisia "virheitä", ja on se muutenkin kaunis katseltava. Menestynyt se on aika hyvin, debyytti Helsingin kaikkien rodun pentunäyttelyssä päättyi Best In Show:hun arvostetun edesmenneen allrounder tuomari Hans Lehtisen valikoimana. Juniorimaailmanvoittaja-titteli tuli seuraavana vuonna Suomen maailmanvoittajanäyttelystä, ja ryhmäsijoituksia on tipahdellut useita ennen sitä ja sen jälkeen. Vielä jos Lilja omaisi täydellisen show-asenteen, olisi se varmasti pärjännyt vieläkin paremmin!

KAMERAN EDESSÄ