FI MVA VV-12
Juliuksen Rosmari
"MARI"

 


syntynyt 9.11.2002
kääpiösnautseri musta-hopea, narttu

FI MVA Willy Lee Zimmy
x
FI MVA Ronanja's Armada

kasv. Anne Oikarinen
om. Aino & Anne Oikarinen

Jalostustietojärjestelmässä

TERVEYS:

33cm, 7kg
täysi hampaisto, leikkaava purenta
silmätarkastettu 7/04, 7/07, 5/08, 3/10, terve
 

NÄYTTELYT:

Suomen Muotovalio
Veteraanivoittaja 2012


 

MUUTA:

harrastanut agilitya 

FAKTAN LISÄKSI

Monesti Maria on tullut kuvailtua ehkä sanoilla onnellinen hölmö, ja sitä se ehkä onkin. Ei oikeastaan koskaan pahalla päällä, aina häntä heiluu ja suu on virneessä. Mari ei koskaan ole ollut lauman johtaja, vaikka pitkään vanhin on ollutkin, se välttää ja on oikeastaan aina välttänyt kaikkia ristiriitatilanteita. Pentujaan Mari kasvatti aina huolellisesti ja tunnollisesti, etenkin kun viimeisessä pentueessa oli vain yksi pentu joka sai äitinsä jakamattoman huomion (ja maitobaari oli auki 24/7).

Talon vanhin koira, ollut sitä jo jonkin aikaa. Nykypäivänä jo "mummoutunut", eli hyvin rauhallinen ja viihtyy paljon omissa oloissaan. Yksi asia on säilynyt läpi koko eliniän, nimittäin karkaileminen.. Nuorempana tämä oli säännöllisempää, aina löytyi jostain joku reikä mistä lähteä omille retkilleen, ihan vaikka vain lähimetsiä kiertelemään, tai sitten pidemmälle. Nuorisoa veti monesti myös mukanaan, ja niiden eksyttyä palasi rouva itse kotiin kun alkoi siltä tuntumaan. Maria on kyllä monet kerrat etsitty lähialueilta, ja on se muutaman kerran jonkun ulkopuolisenkin löytämänä kotiin tullut "löytökoirana".

Marista ei voi puhua mainitsematta sen erinomaista ja erityistä periyttämistään - sillä on paljon hienoja jälkeläisiä eri sukuisista uroksista. Itsekin Mari on valio, ja niin on moni sen jälkeläinenkin. Rakenteellisen periyttämisen lisäksi luonteet ovat olleet erinomaisia ja karvat miltei moitteettomia. Mari itse on melko itsepäinen halutessaan, esimerkiksi trimmipöydällä ei ilman taistelua luovuteta, ja tämäkin "taito" on monelle periytynyt eteenpäin.

KAMERAN EDESSÄ

  

    


Marin periyttämistä, oikeassa reunassa rouva itse, ja muut kuvassa olevat jokainen Marin eri pentueesta ja eri isästä vasemmalta oikealle: Juliuksen Vladimir, Juliuksen Puuha-Pete ja Juliuksen Dolly Parton.