Esittely

Kennelnimen ytimestä löytyvät äiti ja tytär, Anne ja Sanni. Anne on ensimmäisen koiransa saanut vuonna 1983, kun airedalenterrieri Ransu liittyi perheeseen. Ransun kanssa harrastuksiin kuului palveluskoirien tottelevaisuuskoulutukset. Kennelnimi on myönnetty vuonna 1992, ja ensimmäinen pentue syntyi samana vuonna. Sanni liittyi kennelnimeen vuonna 2015, mutta kasvatustyössä mukana jalostusvalinnoissa ynnämuissa jo pidemmän aikaa ennen sitä. Koirien keskellä kasvaneena oli helppoa jatkaa isommassa roolissa mukana kasvatustyössä.

Kasvatustoimintamme keskipiste on Kajaanissa, jossa asumme joen rannalla huvilassa nimeltään Peuraniemi. Koiraharrastus on koko perheemme yhteistä puuhaa. Karin ja Annen viikonloput syksyisin vietetään tiiviisti hirvi-, jänis- ja lintumetsällä. Nuorempi tytär Aino on näyttelyreissujen ajan koiravahdin roolissa kotiin jääneen lauman kanssa. Annen setä Hessu asuu myös Peuraniemen yläkerrassa, ja ahkeran kanootti-, pyöräily- ja vaellusharrastamisen lisäksi myös hän on osa perusarkemme pyöritystä ”talonmiehen” roolissa.

11336915_10203723743767231_5972757352853243194_o (1)

Kokemusta eri roduista on karttunut vuosien myötä, sillä perheeseemme on kuulunut kääpiösnautsereiden lisäksi mm. tanskandoggeja, rottweiler, kiinanharjakoira, italianajokoira, englanninvinttikoira, irlanninsusikoira, apinapinseri, kääpiömäyräkoira, basenji ja isovillakoira. Omat koiramme elävät kanssamme tavallista arkielämää, isoon taloon kyllä mahdutaan koko porukka! Omasta laumasta voit lukea lisää koirien omalta sivulta.

Ensimmäinen kääpiösnautseri tuli taloon siis vuonna 1991. Ensimmäinen ihastuminen tapahtui kääpiösnautsereiden viehättävään ulkonäköön, ja lopullinen rakastuminen tapahtui niiden pippuriseen luonteeseen tutustuessa. Eikä tätä ole valintaa ole koskaan tarvinnut katua. Tämä ensimmäinen koira oli Wilhellmiinan Hanne-Loore, kotoisemmin Irmeli, josta tuli kennelimme kantanarttu. Näyttelykärpänen oli puraissut jo aiemmin tanskandoggien kanssa, joten oli selvää, että harrastus jatkui myös käppänän kanssa.

Tavoitteenamme on kasvattaa rotumääritelmään kaikinpuolin täsmääviä kääpiösnautsereita. Terveys, luonne, karvanlaatu ja oikea tyyppi ovat meille tärkeitä. Näyttelyt ovat vain yksi pienenpieni osa koiran elämää, kaikki muu merkitsee arjessa paljon enemmän. Olemme paljon tekemisissä meiltä lähtevien kasvattiemme omistajien kanssa, yritämme auttaa kun sitä tarvitaan ja olla tavoitettavissa ihan joka tilanteessa. Kasvattajina meidän vastuunamme ja ilonamme on olla mukana kasvattiemme elämässä niin iloissa kuin suruissakin.

Vaikka itse kierrämmekin paljon näyttelykehiä ympäri Suomea, ja välillä Suomen rajojenkin ulkopuolella, emme vaadi sitä kaikilta kasvattiemme omistajilta. Lupaavimmat pennut pyrimme saamaan joko koteihin josta ne viedään näytille, tai jättämään lähellemme, ja viemme ne itse. Kaikenlainen harrastaminen on vain positiivista, kääpiösnautserista on moneen – myös sinne lenkkeily- ja sylikoiraksi. Jokainen pentu löytää kyllä sopivimman kotinsa!

Varmasti yksi arvokkaimmista palkinnoista uutterasta kasvatus- ja näyttelyharrastuksesta on Suomen Kennelliiton myöntämä Vuolasvirta-palkinto. Meille niitä on myönnetty kaksi kappaletta, ensimmäisenä kääpiösnautserikasvattajana kahdessa eri värissä. Joulukuussa 2000 pippuri & suola kääpiösnautsereille ja joulukuussa 2013 musta-hopea kääpiösnautsereille. Olemme saaneet tästä harrastuksesta paljon uusia ystäviä ja todella tyytyväisiä yhden, kahden tai jopa kolmen pikku Juliuksen omistajia. On ihanaa kasvattaa niin iloista, tervettä ja kaunista rotua kuin kääpiösnautseri.

peuraniemi
Kuvaa klikkaamalla löydät lisätietoa ja historiaa Peuraniemi-huvilasta!

%d bloggaajaa tykkää tästä: